Hovedside    |   OM OSS    |   OM BUTIKKEN    |   BØRSEMAKERVERSTED    |   INFO SIDEN    |   FORESPØRSEL


 

ALM Heldemper  - Generasjon 2

 

2. generasjons heldemper fra Alm

Se stort bilde

Vår nye heldemper er definitivt et skritt i riktig retning. Selv om konseptet utvendig fremstår som uendret og våpenet fortsatt er like lydløs som før, kommer store endringer til syne når demperrøret tas av. På heldemperen som ble produsert i tiden 1986-2010 var det demperrørets oppgave å holde demperen i sammen. På 2. generasjon av Alm heldemper er rollene byttet om. Demperrøret er nå kun et skall som kler inne demperen og vi kan derfor produsere dette røret i flere typer materialer. Standardutgaven leveres med rør i eksklusivt karbonfiberrør. Mens 1. generasjon hadde innmat i syntetisk materiale holdt på plass av ytterrøret, er invendig konstruksjon nå maskinert i metall og festet permanent til løpet. På denne måten tilfredstilles også kravene til pipelengde etter de nye forskriftene av juni 2011.

Forøvrig er demperen bedtydelig forbedret ved at et rengjøringsverktøy er integrert i demperen og demperen rengjøres automatisk når demperrøret tas av. Selv om vi anbefaler at demperrøret tas av under løpspuss gjør den nye konstruksjonen at om man glemmer å gjøre dette og pussefilla faller av inni demperen, så er det svært enkelt å ta den ut igjen. Som alltid fra Alm, gir vi 10 års garanti også på den nye heldemperen.

Har du et våpen med heldemper fra 1. generasjon og ønsker å oppgradere til 2. generasjon, er dette svært enkelt å gjøre. Vi må imidlertid ha våpenet ditt inn for å gjøre denne konverteringen, da den innvendige konstruksjonen festes permanent til løpet. Husk imidlertid at selv om våpenforskriften nå er endret, kan du fortsatt lovlig beholde din gamle heldempede salongrifle slik den er!

 

 

  
      Powered by: www.i-tools.no